LOGEER BIJ EEN VAN ONZE HUIZEN

Heb je nog geen studentenkamer weten te bemachtigen in het mooie Breda maar ben je wel al benieuwd geworden naar het bruisende studentenleven? Het is mogelijk om op een van onze dispuutshuizen te overnachten. Verschillende disputen en genootschappen hebben een huis en/of wonen samen, voor jou de ideale kans om een nachtje mee te pakken en te ervaren hoe het is om een dag/nacht mee te doen met een dispuut. Via het inschrijf formulier kan je je voorkeur aangeven. Wees er snel bij want er zijn maar beperkte plaatsen beschikbaar.

Meld je hier aan

Meer informatie over de dispuutshuizen

CATS

“Huize Ceres”

Nu je interesse hebt in sv Phileas Fogg, zul je ook verschillende disputen beter leren kennen. Ieder dispuut heeft een of meerdere plek(ken) waar de leden geregeld samenkomen. Naast onze prachtige sponsorkroeg Boerke, verzamelen de leden van Dames Sophisticats zich vaak op huize Ceres. De Ceres is al jaren een veilige thuishaven voor verschillende generaties van leden van Dames Sophisticats. Velen hebben een waardige huisvesting gehad aan het studentikoze pand. Op het moment vertoeven er twee actieve leden van Dames Sophisticats vast op de Ceresstraat, maar de anderen komen ook vaak zat over de vloer.

Wil jij Dames Sophisticats beter leren kennem door een nachtje te spenderen op ons fijne huis? Stuur dan een snel een bericht!

SWAF

“Huize Veemarkt”

Heerengenootschap SWAF heeft sinds oudsher een thuishaven, een plek waar de Heeren samen komen om te vergaderen, bier te drinken en sterke verhalen te vertellen. Huidig gebeurt dit op de “Veemarktstraat”, volksmond ook wel “Daar achter ‘t huis” genoemd. Ondanks dat het pand midden in het centrum staat, is het voor ongewensten en onwetende niet te vinden. Dit komt doordat het huis verstopt zit achter een kleine poort gevolgd door een lange en donkere gang die menig burger snel afschrikt. Maar mocht u eens op de “Veemarkstraat” geweest zijn dan zal u weten dat achter deze obstakels een huis staat die Bredaase openheid symboliseert.

De Veemarktstraat is een pand met karakter waar generaties studenten gewoond hebben. Het huis beschikt over 3 kamers, een badkamer en een keuken. Daarnaast heeft het een ruime tuin geschikt voor feesten en borrels. Om te begrijpen wat de “Veemarktstraat” de “Veemarkstraat” maakt zou u toch echt lang moeten komen.

Mocht u in contact komen met ons dan zal u vanzelf ons huis bezoeken, wij zorgen dat het bier koud staat.

 

PEPE

“de Prinsenkade, de Wilhelminastraat en de Meidoornstraat.”

De paarse dames van PEPE wonen verspreid over verschillende huizen in en rondom het centrum van de parel. Zo wonen er een aantal PEPE’s op kruipafstand van de stad op bijvoorbeeld de Prinsenkade, de Wilhelminastraat en de Meidoornstraat. Dé ideale plek om te wonen tijdens je studententijd. De dispuutshuizen dienen vaak als locatie voor borrels met binnen- en buitenlandse disputen, feestjes, vergaderingen of om gezamenlijk uit te brakken na weer een te gekke verenigingsavond. Een echte thuishaven dus.

Ben jij tijdens de introdagen zoekende naar een plek om te slapen? Don’t worry, je kan bij ons terecht, stuur een mailtje naar damespepe@gmail.com en dan helpen wij jou verder!

Tok tok kut!

Liefs,

Damesdispuut PEPE

Heeren FIOD V

“De Mark”

De paarse dames van PEPE wonen verspreid over verschillende huizen in en rondom het centrum van de parel. Zo wonen er een aantal PEPE’s op kruipafstand van de stad op bijvoorbeeld de Prinsenkade, de Wilhelminastraat en de Meidoornstraat. Dé ideale plek om te wonen tijdens je studententijd. De dispuutshuizen dienen vaak als locatie voor borrels met binnen- en buitenlandse disputen, feestjes, vergaderingen of om gezamenlijk uit te brakken na weer een te gekke verenigingsavond. Een echte thuishaven dus.

Ben jij tijdens de introdagen zoekende naar een plek om te slapen? Don’t worry, je kan bij ons terecht, stuur een mailtje naar damespepe@gmail.com en dan helpen wij jou verder!

Tok tok kut!

Liefs,

Damesdispuut PEPE

FRISSE

“de Vismarkt”

Ga jij komend jaar in de Parel van het Zuiden studeren? Begin jij aan de mooiste tijd van je leven? Vanuit het mooiste studentenhuis binnen de Singels nemen wij jou mee op de befaamde nachtelijke escapades in onze Brabantse metropool. Het bier staat altijd ijskoud voor eenieder, die zich op residentie “Frisse Jongens” begeeft. En wanneer je erin bent geslaagd om het eind van de avond te halen, hoef je enkel de treden van de trap van de “Vismarkt” te betreden, om in ons studentenpaleis te geraken. Tot slot, omringd door vrienden, begin je een nieuwe dag. De zon schijnt en het bruisende centrum van Breda is al lang op gang. Zo stiefel je, brak doch soepel, af op de Havenmarkt om jezelf te trakteren op twee heerlijke Ad van Geloven kroketjes. Je bent weer het mannetje.

DUTCH

“Walhalla”

Gelegen aan de Halstraat 5 bevindt u zich in de thuisbasis van Herendispuut Dutch Intelligence.

Midden in het hart van Breda vindt u Walhalla, waar de Freddies als water in de huigjes gaan en de vrouwen als hete broodjes over de toonbank. Wij wonen overigens ook boven een bakker, dat terzijde. Aangezien er gewoond wordt door ridders, het huis meer vierkante meters rijk is dan menig woning in uw plaatselijke vinex wijk en de haard in de koudere maanden knispert wordt er ook wel gesproken over een kasteel.

Wij laten bij hoge uitzondering de brug zakken en openen de poort voor eerstejaars knapen, maak kennis met ons en ons allerheiligste.

CHIQUE

“Het Chiquehuis is de magnifique, dynamische thuishaven waar we vaak samenkomen om te genieten van een biertje, waar verhalen verteld worden over de verre oorden waar wij gaan, waar filmmarathons gehouden worden tot diep in de nacht. We leven er nog net niet achter het behang… en de voorraadkast overleefd een dergelijke plundering vaak niet.

Naast samen eten, discussiëren en heerlijk borrelen, zit het in ons Franse bloed dat we niet te stoppen zijn tijdens een competitief spelletje (bij voorkeur Stress-Pong) en dat ga je allemaal meemaken wanneer je komt logeren bij de dames van Chique. Préparez-vous!

Dus, gezellig slaapplekje nodig tijdens de intro? Schroom dan niet, en meld je aan bij het Chiquehuis!

Met Chique-groet,

Damesdispuut Chique”

DYLECTUS

Damesdispuut Dylectus bestaat momenteel uit twaalf actieve dames. Binnen ons dispuut kenmerkt iedere dame zich door haar verschillende karakteristieken, maar toch vormen wij  een eenheid. Allen kozen wij voor de onvoorwaardelijke vriendschap die Damesdispuut Dylectus biedt.

Ben jij een eerstejaars, nieuw in Breda, zonder kamer of logeeradres en nieuwsgierig naar ons dispuut? Dan willen wij jou uitnodigen om na feesten en of borrels (bijvoorbeeld Pre Intro Borrel, kroegentocht of het open feest) bij ons te crashen op loopafstand van de stad.

DAGOBERT

“De Hooghout”

Ignatius van Loyala was een afstammeling van een weledelgeleerd Spanjaard. De jonge jaren van Loyola waren onbezorgd en stonden vooral in het teken van het genot des levens. Een levensstijl die De Heren van Breda niet onbekend in de oren klinkt. Niet geheel toevallig resideren De Heren van Dagobert op de straat die vernoemd is naar deze geestelijke. Op ”de Ignas” komen De Heren samen, vergaderen zij, of genieten van het leven. Past deze levensstijl jou als een op maat gemaakt Kiton K-50 pak?

Voel je welkom en kom een bak goudgeel gerstenat met ons drinken. Er is altijd een slaapplek beschikbaar en het bier staat koud.

ACIDALIA’S

Huize Academiesingel en huize Mollenberg

Huize Acedemiesingel en huize Mollenberg, de huizen waar de dames van Damesgenootschap dagelijks bij elkaar komen om samen te studeren, uit te brakken, te eten en bovenal samen te genieten.

Het samenkomen in deze huizen is er altijd een van een borrel onder het genot van een goed glas wijn, waar de beste hitjes door de boxen knallen, maar het gelach altijd de boventoon voert.

Wij bevinden ons binnen de singels en zijn dan ook met een paar minuten in de stad om de avond gestaag voort te zetten. Mocht deze korte wandeling je alsnog teveel zijn kan je altijd beroep doen op een van onze gouden stalen rossen.

Lijkt het jou leuk om bij ons te komen borrelen? Voel je welkom en meld je aan! Daarnaast liggen er altijd extra matrassen voor je klaar, mocht je niet in Breda wonen of zin hebben in een classic logeerpartijtje.

Liefs