Over Studentenvereniging Phileas Fogg

Bestuur

Bekijk uit welke leden het huidige bestuur bestaat.

Commissies

Welke verschillende commissies bestaan er bij Phileas en welke leden zitten in deze commissies.

Disputen

Een dispuut is een sub-groep leden binnen de vereniging. Bekijk de verschillende disputen.

Ereleden

Ridders en Ereleden zijn de belangrijkste leden voor de vereniging.

Vereniging

Studentenvereniging Phileas Fogg is een gemengde, traditionele Nederlandse studentenvereniging in Breda en is opgericht op 26 september 1966 en daarmee ook de oudste studentenvereniging van Breda. Onze vereniging staat open voor heel studerend Breda en is dus niet direct verbonden aan een studierichting of Hogeschool. De verenigingsnaam is afgeleid van de hoofdpersoon uit het boek “De reis om de wereld in tachtig dagen” van de Franse schrijver Jules Verne.

Lid zijn van studentenvereniging Phileas Fogg heeft vele voordelen.
Sv. Phileas Fogg is een ondernemende en actieve vereniging die jaarlijks verschillende activiteiten organiseert waaronder een introductieweekend, een kerstgala, de greppeltocht, de “Phileas Cup”, een almanak en natuurlijk de vele borrels en feesten. De vereniging wordt draaiende gehouden door het bestuur en de verschillende commissies. In die commissies kan je veel leren en zelfs studiepunten halen voor je studie. Dit biedt veel mogelijkheden om jezelf te ontplooien.

Bovendien organiseren wij en onze disputen jaarlijks veel activiteiten die een goede invulling aan je studententijd geven. De maximale leeftijd om lid te worden bij onze verenging is 23 jaar.

Over het personage

In een bistro jaren 70 café van de 19e eeuw in de stad Parijs zat een lid van de gemeenteraad. Jules Verne was zijn naam. Hij las de krant zoals hij dat altijd deed, met grote aandacht voor het heden en de toekomst. Het was de tijd van de 80 jarige oorlog, de periode waarin ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgde. Verne las in de krant dat dit onder andere een groot effect op de huidige vervoersmiddelen had.

Tijdens zijn kop koffie en inmiddels slap geworden croissant kreeg Verne het idee om een novel te schrijven. Het zou een novel worden gebaseerd op de huidige technologische ontwikkelingen in combinatie met zijn voorliefde voor avonturen.

Phileas Fogg de wereldreiziger was geboren.