Evenementen

Klaar voor de start?

Ben je klaar voor het studentenleven van je dromen? Bij Studentenvereniging Phileas Fogg zit je kalender in no-time vol met de meest legendarische evenementen!

🏆 Phileas Cup
Verzamel je team en zet je schrap voor de meest epische sportdag van het jaar! Voetbal, volleybal, of een verrassingssport: de Phileas Cup heeft het allemaal.

🍻 Jaarclubavonden
Iedere maand staat er een Jaarclubavond op de planning. Eerst borrelen, daarna de dansvloer op! Een perfecte kans om je jaarclubgenoten en andere leden beter te leren kennen.

🥊 Kickboks Gala
Glitter, glamour en… zweetbandjes? Ja, echt! Op ons jaarlijkse Kickboks Gala komen sportiviteit en elegantie samen. Bereid je voor op een avond vol adrenaline en high-fives.

 

💃 Gala

Trek je mooiste outfit aan en laat je vervoeren naar een sprookjesachtige locatie. Ons gala is elk jaar weer een hoogtepunt; mis het niet!

🍖 Eind BBQ
De zomer begint pas echt goed met onze Eind BBQ. Zon, sfeer, en een heleboel gegrild lekkers: het ideale afscheid van weer een geweldig jaar bij Phileas Fogg.

🎂 Lustrumfeesten
Elke vijf jaar trekken we alles uit de kast voor een knallend lustrumfeest. Historische thema’s, onvergetelijke optredens en verrassingen die je niet wilt missen.

🎉 Dispuutfeesten
De feesten van onze disputen zijn berucht én geliefd. Van themafeesten tot spontane borrels.

Phileas Cup
Elk jaar strijden alle Phileanen om de felbegeerde Phileas Cup. Zuipronde, Kennisronde en Greppeltocht
Gala / Kickboksgala
Om het jaar gaat de gala of kickboksgala commissie hard aan de slag om voor onze leden een mooi gala neer te zetten.
Feesten
Zoveel verschillende feesten - je kunt er geen genoeg van krijgen!
BBQ's en VrijMiBo
Heerlijke BBQ's en borrels voor het weekend.
Dinsdagavond
De standaard avond waarbij leden samenkomen in de sociëteit.
Vorige slide
Volgende slide

Phileas Cup

Doormiddel van de Zuipronde, Kennisronde en Greppeltocht strijden verschillende disputen, genootschappen en jaarclubs om de felbegeerde prijs (ook wel de Phileas Cup genoemd). 3 rondes lang krijgen zij de tijd om te bewijzen welke groep uit de ultieme Phileanen bestaat.

 

Winnaars 2023: Herengenootschap de Bokkenrijders.

IMG 4490

Gala

Om het jaar gaat de gala commissie hard aan de slag om voor onze leden een mooi gala neer te zetten. Met lange galajurken en rokkostuums vertrekken de leden naar prachtige locaties om te genieten van een gangendiner, feest en overnachting. Zie hier de sfeerbeelden van voorgaande jaren!

Jaarclubavonden

Elke eerstejaars jaarclub van Phileas Fogg organiseert een keer een jaarclubavond. Afgelopen jaar hebben we mogen genieten van onderanderen een wild west, jungle en fire party! 

DSC 0168

Eind BBQ

Aan het einde van het jaar vlak voor het zomer reces komen we met alle actieve leden bij elkaar voor een eind BBQ. Hier zullen we een laatste keer met zijn alle proosten voordat we allemaal gaan genieten van onze zomervakantie.

Kickboks gala

Afgelopen jaar heeft de eerste editie van ons Phileas Kickboksgala plaatsgevonden. Een evenement wat we graag om het jaar laten terug komen. Een bepaalde selectie leden zal uitgebreid trainen onder de leiding van professionals, om na een lang traject met elkaar in de ring te stappen.  In cocktail jurk en pak zullen de mede leden iedereen volle borst aanmoedigen. Iets wat je niet wilt missen!

WhatsApp Image 2023 07 04 at 7.24.24 PM

Eerstejaars activiteit

Elk jaar vind er voor de nieuwe lichting van Phileas Fogg een eerstejaars activiteit plaats. Afgelopen jaar zijn we gaan bootje varen op de singels van Breda om vervolgens met een feest inclusief avondeten af te sluiten in onze eigen sociëteit.

Lustrum openingsfeest

In 2021-2022 hebben wij ons 11e lustrum gevierd. Bij een lustrum hoor natuurlijk een openingsfeest! Onze lustrum commissie heeft het voor elkaar gekregen om een feest te organiseren voor in de boeken. 

In de Avenue genoten wij van heerlijke oesters, veel vermaak en vooral heel veel drankjes.

Onze disputen

Niet alleen vanuit Phileas Fogg worden er evenementen georganiseerd. Ook talloze disputen die Phileas rijk is organiseren evenemtenten. Door het jaar heen vinden er verschillende activiteiten plaats. Neem vooral een kijkje op de disputen pagina voor een overzicht!

Paradepaardje

Op een dag in 1990 verveelden de leden van twee Bredasche herendisputen zich enorm. Ze mistte iets onstuimigs, iets energieks… Het was tijd voor een knallend studentenfeest. Op dat moment sloegen Heerengenootschap SWAF en Herendispuut Frisse Jongens de handen in een en het fenomeen Pre Jazz was geboren. Binnen een aantal jaar groeide Pre Jazz uit tot een begrip wat niet weg te denken is uit het Bredasche studentenleven. Vanaf de 6de Lustrumeditie is het feest verder gegaan onder de naam Paradepaardje. En nu, vandaag de dag, 33 jaar en 30 pracht edities later, bestaat het feest nog steeds. Ieder jaar de dag voor de aanvang van het Bredase Jazz Festival organiseren de twee disputen met gepaste trots het grootste studentenfeest wat de Parel van het Zuiden rijk is. Met dit jaar alweer de 31ste editie op de planning. En dit jaar groter dan ooit tevoren! Dit beloofd een knaller te worden.

Naschoolse opvang

Het is eind mei, ieders zin naar college daalt schromelijk, de zon breekt door en je maakt één van je beste beslissingen van het jaar: je vertrekt naar Na Schoolse Opvang. 

Hét feest van de zomer wordt georganiseerd door Herendispuut Dutch Intelligence en Dames Sophisticats. Onder hun capabiliteiten waan je je volledig op Ibiza onder het genot van zomerse hitjes en feestgangers met smaak waarmee je maandenlang napraat over het mooiste minifestival dat het Bredaasche te bieden heeft.