LID WORDEN

PHILEAS FOGG?

JE BENT MAAR ÉÉN KEER STUDENT

NIEUWE STUDENT?

Je bent net klaar met je HAVO of VWO en je hebt een mooie studie gekozen aan de Avans of de BUas. Wat nu? Snel op zoek naar een kamer om je eindelijk te mengen in de vele leuke activiteiten die Breda rijk is. Je wilt natuurlijk wel optimaal genieten van je studententijd, toch? Dit gaat het beste door naast je studie velerlei leuke activiteiten te doen en te organiseren. Studentenvereniging Phileas Fogg is dan een ideale keuze!

ALGEMEEN

Studentenvereniging Phileas Fogg is de grootste, oudste en meest traditionele Studentenvereniging van Breda. Met ruim 300 actieve leden is Phileas Fogg een perfecte plaats om nieuwe mensen te leren kennen en vriendschappen voor het leven te creëren. Daarnaast zal je de beste stapavonden beleven en genieten van de vele feesten en borrels die Phileas Fogg organiseert.

VERPLICHTINGEN?

Bij Studentenvereniging Phileas Fogg heb je niet per definitie verplichtingen, jij bepaalt zelf hoe actief je betrokken bent! Je hebt na je kennismakingsweekend alle vrijheid om zelf te bepalen wat je gaat doen. Wil jij eens in de maand met een aantal vrienden een drankje komen doen in de sociëteit? Dat kan! Wil jij drie keer per week wat ondernemen? Dat kan ook! Er worden genoeg activiteiten georganiseerd om naar toe te gaan, dus jij kunt zelf bepalen wat je leuk lijkt en waar je goed in bent. En na een aantal activiteiten meegemaakt te hebben zal je de volgende niet willen missen.

JAARCLUBS

Na je kennismakingsweekend ga je samen met een zelf gekozen club mensen een jaarclub vormen. Hierbij worden een naam, logo en kleuren bedacht. Je ziet vaak dat jaarclubs bestaan uit gelijkgezinde mensen. Het ene clubje zal een enkele keer per maand bij elkaar komen om gezellig wat te eten, om vervolgens rustig een biertje te drinken in de sociëteit. Het andere clubje wilt liever iedere week bij elkaar komen en vind je ’s ochtends nog steeds aan de bar. Binnen Phileas Fogg worden door het Dagelijks Bestuur iedere maand borrels georganiseerd, speciaal in het teken van de jaarclubs. Deze borrels zijn dan ook ideaal om je mede-eerstejaars beter te leren kennen.

DISPUTENCULTUUR

Wil jij het onderste uit de kan halen in je studententijd? Dan moet je misschien overwegen je aan te sluiten bij een dispuut. Disputen zijn clubs die in tegenstelling tot jaarclubs bestaan uit verschillende jaarlagen. Je kunt je alleen aansluiten bij een dispuut als je daarvoor gevraagd wordt. Disputen komen elke dinsdag samen om te eten en te vergaderen en ze sluiten nagenoeg altijd hun avond af in de sociëteit. Verder organiseert elk dispuut activiteiten in- en buiten de Sociëteit. Sluit je je niet aan bij een dispuut? Dan ben je los-lid bij Phileas fogg en kun je nog steeds alle activiteiten bijwonen!

 

Dames Sophisticats

 

Heerengenootschap SWAF

Sterck waer d'en and'ren faelen

 

Damesdispuut Pepe

 

Heeren FIOD V

 

Frisse Jongens

 

Heerendispuut Matador

 

Dutch Intelligence

 

Damesdispuut Chique

 

Damesdispuut Dylectus

 

Heerendispuut Dagobert

 

Damesgenootschap Acidalia's

EVENEMENTEN

Gedurende het jaar worden verschillende evenementen georganiseerd. Er is elke week wel een borrel of een feest waar je naar toe kunt maar geen enkel evenement is verplicht. Je kunt dus voor jezelf bepalen waar je aanhaakt. Alle borrels en feesten worden door de leden zelf georganiseerd wat resulteert in feesten voor studenten- door studenten. Misschien organiseer jij samen met ons straks wel een feest voor 700 man! Een voorbeeld van onze evenementen zijn: Het Pre Jazz, de Pre Intro Borrel en het Lustrum eindfeest.

STUDIE

Bij Phileas is er door zijn vrije karakter genoeg ruimte om te studeren. Zonder je studie heeft een studentenvereniging natuurlijk ook niet zo veel zin! Mocht je moeite hebben met bepaalde vakken dan zijn er altijd mensen die je kunnen helpen of bijles kunnen geven. Daarnaast zal er binnen de planning altijd rekening gehouden worden met eventuele tentamen weken.

VOOR DE OUDERS

En dan is het zover, uw kind heeft een kamer in Breda gevonden en verlaat het ouderlijke nest. Aan de keukentafel bevindt zich een lege plek en u heeft geen idee waar uw kind zich momenteel bevindt of aan het doen is. En dan heeft u ook nog eens vernomen dat uw kind eraan zit te denken om lid te worden of zich zelfs al heeft ingeschreven. U maakt zich zorgen. Wat houdt zo’n vereniging nu eigenlijk in? Heeft dit geen enorme aanslag op het studeren? Wordt er echt zoveel bier gedronken? Op deze website leest u tot in de puntjes wat het verenigingsleven, in het bijzonder die van Phileas Fogg, inhoudt. Zijn er voor alsnog onbeantwoorde vragen, dan kunt u altijd contact opnemen met de secretaris der Studentenvereniging Phileas Fogg via secretaris@phileasfogg.nl.

LOGEER BIJ EEN VAN ONZE HUIZEN

Heb je nog geen studentenkamer weten te bemachtigen in het mooie

Breda maar ben je wel al benieuwd geworden naar het bruisende

studentenleven? Het is mogelijk om op een van onze dispuutshuizen te

overnachten. Verschillende disputen en genootschappen hebben een

huis en/of wonen samen, voor jou de ideale kans om een nachtje mee te

pakken en te ervaren hoe het is om een dag/nacht mee te doen met een

dispuut. Er zijn slaapplaatsen beschikbaar op de data van onze open

feesten/ borrels. Lijkt dit je wat? Stuur dan een mail naar

algemeencoordinator@phileasfogg.nl met je volledige naam, leeftijd en

telefoonnummer. Wees er snel bij want er zijn maar beperkte plaatsen

beschikbaar.

AL OVERTUIGD?

Goed om te horen! Je bent immers maar één keer student! Via de ‘inschrijven’ knop kom je bij het inschrijfformulier. Na je inschrijving zal de vereniging zal zo snel mogelijk contact met je opnemen om je te feliciteren met je keuze en om eventuele vragen te beantwoorden. Na je inschrijving ontvang je een email van de secretaris met daarin informatie over de ‘potentiële ledenborrel’ en de datum waarop alle nieuwe eerstejaars informatie krijgen over de kennismakingstijd (KMT) of het tweede kennismakingsweekend (KMT II). Studentenvereniging Phileas Fogg wenst je namens al haar leden veel plezier de aankomende tijd en tot snel in de sociëteit!

NOG NIET OVERTUIGD?

Sv. Phileas Fogg is in ruime getale aanwezig tijdens de NHTV- en Avans introductie. Hier zijn meerdere leden die al je vragen kunnen beantwoorden. Daarnaast wordt er voor alle nieuwe studenten die overwegen lid te worden een borrel georganiseerd: De potentiële leden borrel. Tijdens deze borrel kun je kennismaken met de leden van de vereniging en kan je alle vragen stellen waar je nog graag antwoord op wil hebben. De bier prijs wordt uiteraard door Phileas kunstmatig laag gehouden. Ook de mensen die zich al wél hebben ingeschreven dit collegejaar zullen worden uitgenodigd om de sfeer wat te versterken. Deze borrel is uitsluitend voor potentiële nieuwe leden om elkaar- en de vereniging beter te leren kennen. Je kunt je vrijblijvend aanmelden.