Klaar voor jouw studententijd?

Word lid van sv. Phileas Fogg

Je bent net klaar met je HAVO of VWO en je hebt een mooie studie gekozen aan de Avans of de BUas. Wat nu? Snel op zoek naar een kamer om je eindelijk te mengen in de vele leuke activiteiten die Breda rijk is. Je wilt natuurlijk wel optimaal genieten van je studententijd, toch?

Dit gaat het beste door naast je studie vele leuke activiteiten te doen en te organiseren. Studentenvereniging Phileas Fogg is dan een ideale keuze!


Wil jij deel uitmaken van de oudste, de mooiste en meest traditionele studentenvereniging van Breda? Sluit je aan bij de grootste vereniging van Breda en haal het beste uit je studententijd! Met meer dan 350 actieve leden beleef je de mooiste avonden, ontmoet je vrienden voor het leven en bouw je een gigantisch netwerk op. 

Daarnaast zal je de beste stapavonden beleven en genieten van de vele feesten en borrels die Phileas Fogg organiseert.

IMG 2577
"Nadat ik mij heb aangemeld voor een lidmaatschap heb ik enorm snel nieuwe mede-studenten ontmoet!"
IMG 4541
Lara
Derdejaars lid

1. Aanmelding

Je kan je vrijblijvend inschrijven. Hierdoor wordt je per mail op de hoogte gehouden van verschillende activiteiten en krijg je informatie toegestuurd!

2. Kom gerust langs!

Door het jaar heen organiseert Phileas verschillende open feesten en borrels. Hou hiervoor onze socials in de gaten!

3. Kennismakings weekend

Besloten dat dit de vereniging voor jou is? Koop een kaartje voor onze KMT. Let op! Dit ticket is niet refundable.

Hoe word ik lid?

Bij Phileas Fogg hebben wij het voordeel dat wij niet verbonden zitten aan 1 hogeschool. Je kan dus vanuit elke opleidingsrichting, stad en school lid worden. De vereiste hiervan is dat je een studie volgt.

Om lid te worden van Phileas Fogg ben je verplicht deel te nemen aan het kennismakingsweekend. In dit weekend bouw je een band op met je lichting/jaargenoten en huidige leden.

Dit weekend maak je kennis met alle evenementen, tradities en geschiedenis van Phileas Fogg. De maximale leeftijd om lid te worden bij onze vereniging is 23 jaar. Bij vragen over je inschrijving of lid worden kan je een berichtje sturen naar vice-voorzitter@phileasfogg.nl of stuur ons een berichtje op Instagram of Facebook!

Ik ben lid! Wat nu?

Welke verplichtingen heb ik?

Bij Studentenvereniging Phileas Fogg heb je niet per definitie verplichtingen, jij bepaalt zelf hoe actief je betrokken bent! Je hebt na je kennismakingsweekend alle vrijheid om zelf te bepalen wat je gaat doen. Wil jij eens in de maand met een aantal vrienden een drankje komen doen in de sociëteit? Dat kan! Wil jij drie keer per week wat ondernemen? Dat kan ook! Er worden genoeg activiteiten georganiseerd om naar toe te gaan, dus jij kunt zelf bepalen wat je leuk lijkt en waar je goed in bent. En na een aantal activiteiten meegemaakt te hebben zal je de volgende niet willen missen.

Jaarclubs

Na je kennismakingsweekend ga je samen met een zelfgekozen club mensen een jaarclub vormen. Hierbij worden een naam, logo en kleuren bedacht. Je ziet vaak dat jaarclubs bestaan uit gelijkgezinde mensen. Het ene clubje zal een enkele keer per maand bij elkaar komen om gezellig wat te eten, om vervolgens rustig een biertje te drinken in de sociëteit. Het andere clubje wilt liever iedere week bij elkaar komen en vind je rond sluitingstijd nog steeds aan de bar. Binnen Phileas Fogg worden door het Dagelijks Bestuur iedere maand borrels georganiseerd, speciaal in het teken van de jaarclubs. Deze borrels zijn dan ook ideaal om je mede-eerstejaars beter te leren kennen.

Disputen

Wil jij het onderste uit de kan halen tijdens je studententijd? Dan moet je misschien overwegen je aan te sluiten bij een dispuut. Disputen zijn clubs die in tegenstelling tot jaarclubs bestaan uit verschillende jaarlagen. Je kunt je alleen aansluiten bij een dispuut als je daarvoor gevraagd wordt. Disputen komen elke dinsdag samen om te eten en te vergaderen en ze sluiten nagenoeg altijd hun avond af in de sociëteit. Verder organiseert elk dispuut activiteiten in- en buiten de Sociëteit. Benieuwd welke disputen Phileas Fogg kent? Neem dan een kijkje op de disputen pagina!

Losse leden

Wanneer je lid wordt kan je er ook voor kiezen om “los lid” te blijven. Dit betekent dat je niet verbonden bent aan een dispuut. Als los lid kan je er zelf voor kiezen waar je wel en niet aanwezig bent. Losse leden kunnen ook in alle commissies en besturen mee draaien. De losse leden worden vertegenwoordig door de “losse leden vertegenwoordiger”. Deze vertegenwoordiger is het aanspreekpunt tussen het bestuur en de losse leden. Ook is er een losse leden commissie die alle wensen van de losse leden behartigd. 

Evenementen

Gedurende het jaar worden verschillende evenementen georganiseerd. Er is elke week wel een borrel of een feest waar je naar toe kunt maar geen enkel evenement is verplicht. Je kunt dus voor jezelf bepalen waar je aanhaakt. Alle borrels en feesten worden door de leden zelf georganiseerd wat resulteert in feesten voor studenten- door studenten. Misschien organiseer jij samen met ons straks wel een feest voor 700 man! Een voorbeeld van onze evenementen zijn: Paradepaardje, Na schoolse opvang, de Pre Intro Borrel en het Lustrum eindfeest.

c3a79fd8-2157-45f0-b48f-7dd91cec5792
8C8A0763
DSC 0013 1 scaled

Helpt een vereniging met mijn studie?

Bij Phileas is er door haar vrije karakter genoeg ruimte om te studeren. Zonder je studie heeft een studentenvereniging natuurlijk ook niet zo veel zin! Mocht je moeite hebben met bepaalde vakken dan zijn er altijd mensen die je kunnen helpen of bijles kunnen geven. Daarnaast zal er binnen de planning altijd rekening gehouden worden met eventuele tentamen weken.

" Doordat ik een commissie heb gedraaid, heb ik mijn netwerk uitgebreid en connecties gebouwd die mij kunnen helpen bij een toekomstige stage! "
IMG 4542
Jolijn
Tweedejaars

Voor de ouders

Dan is het zover, uw kind heeft een kamer in Breda gevonden en verlaat het ouderlijke nest. Vervolgens heeft u ook nog eens vernomen dat uw kind eraan zit te denken om lid te worden of zich zelfs al heeft ingeschreven. U maakt zich zorgen. Wat houdt zo’n vereniging nu eigenlijk in? Heeft dit geen enorme aanslag op het studeren? Op deze website leest u tot in de puntjes wat het verenigingsleven, in het bijzonder die van Phileas Fogg, inhoudt. Zijn er voor alsnog onbeantwoorde vragen, dan kunt u altijd contact opnemen met de secretaris der Studentenvereniging Phileas Fogg via secretaris@phileasfogg.nl.

IMG 3353 1

Logeer op een van onze huizen!

Heb je nog geen studentenkamer weten te bemachtigen in het mooie Breda maar ben je wel al benieuwd geworden naar het bruisende studentenleven? Het is mogelijk om op een van onze dispuutshuizen te overnachten. Verschillende disputen en genootschappen hebben een huis en/of wonen samen, voor jou de ideale kans om een nachtje mee te pakken en te ervaren hoe het is om een dag/nacht mee te doen met een dispuut. Er zijn slaapplaatsen beschikbaar op de data van onze open feesten/ borrels.

Lijkt dit je wat? Stuur dan een mail naar algemeencoordinator@phileasfogg.nl met je volledige naam, leeftijd en telefoonnummer.

Wees er snel bij want er zijn maar beperkte plaatsen beschikbaar.