Studentenvereniging? Wat houdt dat in?

Bij een studentenvereniging gaan betekent veel meer dan alleen maar lid worden van een groepje mensen. Het kan een enorme verrijking zijn voor je studententijd, vooral als je lid wordt van een vereniging zoals Phileas Fogg in Breda. In dit artikel zullen we ingaan op waarom het leuk is om bij deze studentenvereniging lid te worden en wat je allemaal krijgt als je lid bent.

Wat is Phileas Fogg?

Phileas Fogg is een studentenvereniging in Breda die zich richt op studenten van de NHTV Breda University of Applied Sciences. De vereniging is opgericht in 1978 en draagt de naam van het personage Phileas Fogg uit het beroemde boek “Around the World in Eighty Days” van Jules Verne. De naam is gekozen vanwege de internationale focus van de vereniging en het idee van avontuur en reizen.

Activiteiten

Een van de grootste voordelen van lid worden van Phileas Fogg is de toegang tot een breed scala aan activiteiten. De vereniging organiseert verschillende evenementen en activiteiten, variërend van feesten en borrels tot sporttoernooien en culturele uitstapjes. Als lid van Phileas Fogg heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan al deze activiteiten en evenementen.

Deze activiteiten zijn niet alleen leuk, maar bieden ook de kans om nieuwe mensen te ontmoeten en vriendschappen op te bouwen. Bovendien bieden de activiteiten de kans om nieuwe vaardigheden te leren, zoals het organiseren van evenementen of het deelnemen aan commissies die deze activiteiten organiseren.

Netwerk

Een ander groot voordeel van lid worden van Phileas Fogg is het netwerk dat je kunt opbouwen. Als lid heb je de mogelijkheid om andere studenten te ontmoeten die dezelfde interesses en ambities hebben als jij. Dit kan resulteren in waardevolle connecties en vriendschappen die je kunt gebruiken tijdens je studie en in de toekomst.

Bovendien heeft Phileas Fogg ook connecties met bedrijven en organisaties die gerelateerd zijn aan de opleidingen die worden aangeboden op de NHTV Breda University of Applied Sciences. Dit kan resulteren in stages, afstudeeropdrachten en zelfs banen voor de leden van de vereniging.

Ontwikkeling van vaardigheden

Lid worden van Phileas Fogg kan ook een geweldige manier zijn om je persoonlijke en professionele vaardigheden te ontwikkelen. Als lid heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan commissies die verantwoordelijk zijn voor het organiseren van de verschillende activiteiten en evenementen. Dit kan helpen bij het ontwikkelen van leiderschaps- en organisatievaardigheden, evenals bij het verbeteren van je communicatie- en samenwerkingsvaardigheden.

Bovendien biedt Phileas Fogg ook de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende trainingen en workshops. Dit kan variëren van professionele ontwikkeling

trainingen tot persoonlijke ontwikkelingstrainingen, afhankelijk van de behoeften en interesses van de leden. Door deel te nemen aan deze trainingen en workshops kun je nieuwe vaardigheden leren die niet alleen van pas komen tijdens je studententijd, maar ook in je toekomstige carrière.

Community en gezelligheid

Een ander groot voordeel van lid worden van Phileas Fogg is de gemeenschap en gezelligheid die je krijgt. Als lid heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan een groep mensen die dezelfde interesses en passies delen. Hierdoor kun je je snel thuis voelen en je verbonden voelen met andere studenten.

Bovendien organiseert Phileas Fogg ook verschillende sociale evenementen en borrels. Dit biedt niet alleen de kans om te ontspannen na een drukke week studeren, maar ook om nieuwe mensen te ontmoeten en vriendschappen op te bouwen.

Tradities en geschiedenis

Ten slotte biedt lid worden van Phileas Fogg ook de mogelijkheid om deel uit te maken van een rijke geschiedenis en tradities. Als een van de oudste studentenverenigingen in Breda heeft Phileas Fogg een lange en rijke geschiedenis. Door lid te worden van de vereniging krijg je de kans om deel uit te maken van deze geschiedenis en tradities.

Bovendien heeft de vereniging ook verschillende tradities en rituelen die elk jaar worden herhaald. Deze rituelen en tradities zijn niet alleen leuk om aan deel te nemen, maar helpen ook bij het creëren van een gevoel van verbondenheid en gemeenschap tussen de leden.

Conclusie

Lid worden van Phileas Fogg in Breda is een geweldige manier om je studententijd te verrijken. De vereniging biedt toegang tot verschillende activiteiten, netwerkmogelijkheden en trainingen die kunnen bijdragen aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Daarnaast biedt het lidmaatschap van Phileas Fogg ook de kans om deel uit te maken van een gemeenschap en geschiedenis. Dus, als je op zoek bent naar een manier om je studententijd nog leuker en interessanter te maken, overweeg dan zeker om lid te worden van Phileas Fogg in Breda.