LOGEER BIJ EEN VAN ONZE HUIZEN

Heb je nog geen studentenkamer weten te bemachtigen in het mooie Breda maar ben je wel al benieuwd geworden naar het bruisende studentenleven? Het is mogelijk om op een van onze dispuutshuizen te overnachten. Verschillende disputen en genootschappen hebben een huis en/of wonen samen, voor jou de ideale kans om een nachtje mee te pakken en te ervaren hoe het is om een dag/nacht mee te doen met een dispuut. Er zijn slaapplaatsen beschikbaar in de maand september op de data van onze open borrels: woensdag 5, dinsdag 11, dinsdag 18 en dinsdag 25 september 2018. Via het inschrijf formulier kan je je voorkeur aangeven. Wees er snel bij want er zijn maar beperkte plaatsen beschikbaar.

Meld je hier aan

Meer informatie over de dispuutshuizen

SWAF

“Huize de Leij”

Het huis waar de Heeren van het rood-groen bij elkaar komen om te vergaderen, te proosten op het onbekende en bovenal te genieten. Wordt overspoeld met tradities en verhalen die overal verschijnen en, wanneer men goed luistert, zachtjes gefluisterd worden. Er is geen plek op aarde die een jongen beter alle geneugten van het leven kan bieden in zijn studententijd.

Huize de Leij is het enige echte studentenhuis van Breda, het is ons eigendom. De Leij is het verzamelpunt van het oudste dispuut van Breda, genaamd Heerengenootschap SWAF; Sterck Waer d’n And’ren Faelen. Hier komen de leden tezamen op de dinsdag om gezamenlijk te eten en te vergaderen. Echter bewijst de atmosfeer rondom het huis dat deze op alledaagse dagen ook menig lid naar zich toetrekt. Als je op de Leij komt te wonen ben je van één ding verzekerd: je bent nooit alleen. Naast de trotse bewoners komen de Heeren van SWAF op verscheidene dagen in de week spontaan langs om een biertje te drinken, FIFA te spelen om de huisregels, te genieten van een adtje snorkel of om samen te studeren in de ruime tuin. Zie het huis als een verzamelplaats van kennis, genot en ontwikkeling. Het is de plek waar wij elk jaar slechts één nieuwe jonge student de kans geven om het fundament voor zijn studententijd te creëren.

PEPE

“Huize de Grote Markt”

“Huize de Grote Markt; hét pareltje dat al jaren bewoond wordt door de dames van Damesdispuut PEPE en door medig Phileaan bezocht is voor verschillende borrels. Het huis vestigt zich, zoals de naam al verklapt, midden op de Grote Markt. Ons balkon is dan ook het uitkijkpunt en tevens al jaren de eerste rang VIP plaats om mee te genieten van het bruisende (nacht)leven in Breda. Buiten huize de Grote Markt zijn er nog meer huizen waar wij als PEPE met elkaar wonen. Lijkt het je leuk om bij een van onze huizen rond te “scharrelen”? Laat het ons weten!

TOK TOK KUT”

FRISSE

“Residentie Vismarkt”

Ga jij komend jaar in de Parel van het Zuiden studeren? Begin jij aan de mooiste tijd van je leven? Vanuit het mooiste studentenhuis binnen de Singels nemen wij jou mee op de befaamde nachtelijke escapades in onze Brabanste metropool. Het fust staat altijd aangesloten voor eenieder, die zich op residentie “Frisse Jongens” begeeft. En wanneer je erin bent geslaagd om het eind van de avond te halen, hoef je enkel de treden van de trap van de “Vismarkt” te betreden, om in ons studentenpaleis te geraken. Tot slot, omringd door vrienden, begin je een nieuwe dag. De zon schijnt en het bruisende centrum van Breda is al lang op gang. Zo stiefel je, brak doch soepel, af op de Havenmarkt om jezelf te trakteren op twee heerlijke Ad van Geloven kroketjes. Je bent weer het mannetje.

DUTCH

Nieuw in Breda en opzoek naar gezelligheid? Het kersverse Dutch-huis aan de Nieuwstraat stelt haar deuren open voor alle aankomende Phileanen. Dit fabuleuze pand ligt middenin het centrum en op stoelworpafstand van de kroeg. Het beschikt over een ruime woonkamer inclusief spelcomputer voor een goeie pot FIFA. Daarnaast biedt ons ruime dakterras uitzicht op de schitterende grote kerk van Breda. Vanzelfsprekend zijn de mannen van Herendispuut Dutch Intelligence hier regelmatig te vinden om een biertje of twee te nuttigen. Mochten wij jouw interesse gewerkt hebben middels dit bericht, voel je dan vrij om contact met ons op te nemen voor meer informatie.

CHIQUE

Zoek jij nog een plek om tijdens de intro te overnachten? En ben je van plan om alles uit je studentenleven in Breda te halen? Dan is dit een unieke kans om Breda én een leuke groep meiden te leren kennen! 

Wij bieden jou niet alleen de gehele intro periode een slaapplaats, maar ook leuk gezelschap tijdens het ontbijt én in de avond-uurtjes. Wie wilt dat nou niet?! 

Je bent ten alle tijden welkom om drankjes met ons in de stad te doen! Natuurlijk ben je ook vrij om even lekker de tijd voor jezelf te nemen, zodat je even kunt bijkomen van alle intro-gekte

Mocht je vragen hebben over Breda, het verenigingsleven of over de voorraadkast van onze Saas? Schroom dan niet en stel ze gerust aan ons!

DYLECTUS

Damesdispuut Dylectus bestaat momenteel uit dertien actieve dames. Binnen ons dispuut kenmerkt iedere dame zich door haar verschillende karakteristieken, maar toch vormen wij  een eenheid. Allen kozen wij voor de onvoorwaardelijke vriendschap die Damesdispuut Dylectusbiedt. 

Ben jij een eerstejaars, nieuw in Breda, zonder kamer of logeeradres en nieuwsgierig naar ons dispuut? Dan willen wij jou uitnodigen om na feesten en of borrels (bijvoorbeeld Pre Intro Borrel, kroegentocht of het open feest) bij ons te crashen op loopafstand van de stad. 

DAGOBERT

Een mooie verbeelding is fantasie. Fantasie geeft de mens het vermogen zich willekeurige zaken als reëel voor te stellen. Er is een plek waar je fantasie tot werkelijkheid komt. Het is een plek waar echte vriendschap leeft en tot stand komt. Een plek waar iedere avond het glas wordt geheven op de gouden wereld die Dagobert heet. De plek waar het woord passie vandaan komt, Het kasteel van Dagobert.

Aan de Delpratsingel 11a heeft Herendispuut Dagobert zijn zetel. In het glorieuze Dagoberthuis brengen de Heren van Breda veel tijd door. In het huis worden allerlei sfeervolle activiteiten en borrels gehouden tot in de late uren. De deur staat bij ons altijd open voor het nuttigen van een goud gele rakker met een witte kraag.

ACIDALIA’S

Huize Chasse

Huize Chasse, hét huis waar de dames van Damesgenootschap dagelijks bij elkaar komen om samen te studeren, uit te brakken, te eten en bovenal samen te genieten.

Het samenkomen in dit heerenhuis is er altijd een van een borrel onder het genot van een goed glas wijn, waar de beste hitjes door de boxen knallen, maar het gelach altijd de boventoon voert.

Wij bevinden ons binnen de singels en zijn dan ook met een paar minuten in de stad om de avond gestaag voort te zetten. Mocht deze korte wandeling je alsnog teveel zijn kan je altijd beroep doen op een van onze gouden stalen rossen.

Lijkt het jou leuk om bij ons te komen borrelen, voel je welkom en meld je aan! Daarnaast liggen er altijd extra matrassen voor je klaar, mocht je niet in Breda wonen of zin hebben in een classic logeerpartijtje.

Liefs,